Mára már mindenki felismerte, hogy egy konkrét feladatra, vagy projektre fenntartani egy teljes IT infrastruktúrát igen költséges dolog: a napi üzemeltetési feladatokon túl alacsony megtérüléssel és magas TCO-val számolhatunk, legyen szó bármilyen platformról. A mai gazdasági helyzetben, a fenti állítás egy DR infrastruktúrára pedig különösen helytálló lehet még az olyan vállalatoknak is, amelyeknek kiemelten fontos a folyamatosan rendelkezésre álló IT infrastruktúra. Ezért is tudott rendkívüli mértékben teret hódítani magának a felhő.

Az IBM – csakúgy mint sok egyéb területen – a felhőszolgáltatások területén is élenjáró szerepet kíván betölteni, éppen ezért, valamint az egyedi ügyféligények kielégítése érdekében IT megoldásait 5 alapelv köré igyekszik építeni:

 1. Hibrid: olyan megoldás a vállalatok számára, amelyben egyaránt integrálhatók a privát és a publikus felhők nyújtotta szolgáltatások, valamint a hagyományos “on-prem” megoldások.
 2. Multicloud: az IBM elfogadja, hogy minden ügyfél a számára legkedvezőbb felhőszolgáltatást (és szállítót) választja céljai eléréséhez, ezért integrációt biztosít más szolgáltatók felé is.
 3. Nyílt: az IBM felhő felépítése olyan, hogy a felhasználó a lehető legkevésbé legyen gyártóhoz kötve.
 4. Biztonság: folyamatos fejlesztésre törekszik nem csak IT biztonság, de a rendelkezésre állás területén is.
 5. Management: magas szolgáltatási és támogatási szint, naplózás, egységes adminisztrációs szolgáltatások és felületek a felhő teljes területén.

A fentieknek köszönhetően mára az IBM-é lett a világ egyik legnagyobb és legbiztonságosabb felhő szolgáltatása:

 • Legmagasabb FIPS 140-2 Level 4 szintű titkosítást biztosít minden felhasználónak
 • HA környezetekben 99,99%-os, Non-HA környezetekben 99,9%-os garantált rendelkezésre állást
 • Pénzintézetek számára Cloud Compliance Certificate a European Bank Authority (EBA)-tól
 • Ingyenes adatátvitel az egyes régiók között
 • A piaci átlagnál magasabb SLA kifizetések
 • Teljes kontroll a bare-metal szerverek esetén
 • Migráció Power-es AIX, IBM i, Z, vagy akár SAP rendszerekhez.

Ezeken felül egy rendkívül széles portfólió áll a felhasználók rendelkezésére, legyen szó gyakorlatilag bármilyen *aaS szolgáltatásróliBM Cloud portfólió

IBM felhő a VMware megoldásaihoz

Az IBM felhő volt az első olyan nagyvállalati felhőszolgáltató, amely VMware workload-ot kínált felhasználóinak. Így immár 5 éve vehetők igénybe különféle szolgáltatások ezen a platformon. Ennek köszönhetően, mára az IBM

A folyamatos együttműködésnek köszönhetően az IBM felhőt használók:

 • Alacsony TCO-val üzemeltethetnek akár rendkívül összetett IT infrastruktúrát
 • Az IBM és VMware közösen kialakított infrastruktúráját használhatják,
 • Speciálisan erre a célra kialakított szervereken
 • Felhőmodellben vagy akár BYOL (Bring Your Own License) modellben.
 • Élvezhetik a két irányú migrációs lehetőségeket (felhőbe és felhőből)
 • Gyártói “lock-in” nélkül.

Az ügyfelek nagy többsége adatközpont konszolidációra (tehát on-prem adatközpontok csökkentésére, esetleg teljes megszüntetésére), eseti teljesítmény bővítésre (pl. szezonális terhelések kiszolgálására), védett és üzletileg kritikus infrastruktúrák létrehozásához) DR, Backup vagy HA megoldások implementálására, valamint infrastruktúra modernizálásra (legújabb szerver/tároló/hálózati elemek illetve szoftverek használatára) használja a felhőt.

De a fentieken túl, természetesen éppen az elavult, de még le nem állítható (legacy) szolgáltatások is futtathatók felhőben, vagy szükség esetén (és ha van rá lehetőség) akár konténerizálhatók is, a költségek csökkentése érdekében. De a portfóliójaezen a téren is jóval tágabb:

VMware alapú DR az IBM felhőben

 

Egy olyan üzleti környezetben, ahol az adatok növekedése exponenciális, ahol az ügyfél elégedettség egyértelműen köthető az üzleti adatok feldolgozásához és ahol az üzleti folyamatok miatt nem engedhető meg egy váratlan IT leállás optimális megoldás lehet felhőszolgáltatások igénybe vétele:

 • Több SDDC (Software-Defined Data Center) és különböző hardverek elérhetők
 • Kiválóan skálázható infrastruktúrán
 • Akár Bare Metal akár Hypervisor szinten is elérhető
 • Automatikus DR és Backup megoldások
 • Szinte végtelen adatközponti kapacitás és hálózati sávszélesség

Regisztráljon most és használja ki az 500$-os ajándék kupont

https://cms.ibm.com/cloud/blog/announcements/ibm-cloud-for-vmware-special-promotion

Ha nehezen igazodik el az IBM szolgáltatásainak világában, vagy további információra van szüksége, esetleg további teszteket szeretne folytatni, forduljon kollégáinkhoz! 
Készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: +36 70 458 1234, E-mail: info@userrendszerhaz.hu