A Redhatről

Az 1993-ban alapított, kaliforniai központú Red Hat leginkább a cég nevével fémjelzett, Red Hat Enterprise Linux nagyvállalati Linux-disztribúciójáról lett ismert, de mára egy sor egyéb vállalati szoftvert is kínál, a tároló és middleware termékektől egészen az RHV (Red Hat Virtualizaton) nagyvállalati virtualizációs megoldásig. A cég emellett rengeteg szabad szoftveres projektet felügyel, illetve a 2016 óta a Linux kernel második legnagyobb hozzájárulója.

A Red Hat szerint bár a nagyvállalatok jellemzően többféle cloud megoldást is használnak, mégis munkafolyamataik mintegy 80 százaléka továbbra sem került át felhős környezetbe – a cég szerint ez elsősorban a zárt felhős szolgálatatásoknak köszönhető, amelyek megnehezítik vagy akár ellehetetlenítik a vállalati adatok mozgatását a különböző cloud megoldások között, a többféle, egymással nehezen együttműködő felhő használata pedig menedzsment- és biztonsági problémákat is hordoz. Az összeolvadást követően a két vállalat ezekre a problémákra fókuszálna a hibrid felhős megoldások népszerűsítésével.

 

Forrás: https://www.hwsw.hu/hirek/59564/ibm-red-hat-felvasarlas-akvizicio-hibrid-felho.html

Esettanulmányok

Mint a világ egyik legnagyobb IT cége, az IBM világszerte rengeteg érdekes és piaci szempontból is releváns projektet szállít le, legyen szó akár mesterséges intelligenciáról, akár hardver szállításról.


Az Azonnali Fizetési Rendszer bevezetése után néhány héttel igazán időszerű téma a magas rendelkezésre állás kérdése. Az IBM technológiáira alapozva egy sikertörténeten keresztül most mindenki megismerheti, hogyan is valósította ezt meg az egyiptomy Fawry nevű pénzintézet.


Megoldásaink

Események