A USER EDMS (Enterprise Document Management System) nagytömegben generált dokumentumok archiválására és az archivált dokumentumok kezelésére kifejlesztett nagyvállalati szintű rendszer. Mindezt óriási kapacitása indokolja, ami által mintegy százmillió dokumentum tárolására képes. Az EDMS működésének központi eleme a metamodell. A metamodell segítségével a fizikai háttértáraktól függetlenül, azok korlátait kiküszöbölve lehetséges a dokumentumok metaadat-alapú tárolása és keresése.  

A USER EDMS fizikai háttértáraktól független, tehát a dokumentumok több különböző fizikai háttértáron tárolhatók. A rendszerben dolgozó felhasználók elől a tényleges tárolási helyet az EDMS elfedi. A rendszer számtalan rögzített tárolóval kompatibilis. Legyen szó az IBM Spectrum Protect-ről (ex TSM), az IBM Content Managerről vagy az IBM Flash System tárolókról, rendszerünkbe mindegyik megoldás integrálható. 

Rendszerünkön dokumentum típusok széles skáláját képes tárolni. A USER EDMS alkalmas nagyméretű szöveges dokumentumok , e-mailek, hitelesített dokumentumok és AFP formátumú fájlok archiválására és tárolására. 

Dokumentum kezelő rendszerünkün belül lehetőség nyílik a felhasználók jogosultságának kontrollálására. Rendszerünk a hozzáférést úgy nevezett keresési sablonokon keresztül biztosítja. Mindezen által fontos megemlíteni hogy, rendszerünk platform független, mivel az ügyfelek számára képes API-n keresztüli elérést biztosítani.  

Az alábbi ábrán rendszerünk struktúrális felépítése látható. Az optimális rendszerműködés érdekében cégünk rendszerajánlata kiegészítő eszközöket is tartalmazni szokott. Az ábra keratein belül megtalálhatók azok a kiegészítő eszközök melyet vállalatunk a leghatékonyabb működés érdekében ajánlani szokott.