Új tárolók az IBM-től
“A lehető legegyszerűbben közelítsünk meg mindent, de annál semmivel sem egyszerűbben” – Albert Einstein

Ezzel az felütéssel összhangban az IBM új flash tárolómegoldás családját indítja el, amelyek célja a nagyvállalati tárolási igények teljeskörű kielégítése a belépőszintű tárolóktól a közepesen át a high-end rendszerekig, legyen szó akár on-prem vagy akár hibrid multicloud megoldásról.

Minden tárolótípus egy közös tárolószoftver-platformra a Spectrum Virtualize-ra épül, amely tökéletesen integrálható bármely felhasználási területtel és virtualizáció tekintetében természetesen továbbra is támogatja a meglévő tárolórendszereket, függetlenül attól, hogy a tároló az IBM-től vagy más gyártótól származik-e.

A különböző szervezeteknek eltérő tárolási követelményeik vannak. De egy szervezeten belül is eltérő igényei lehetnek az egyes alkalmazásoknak, például van ahol a teljesítmény, a méretezhetőség, a rendelkezésreállás fontos, de lehet olyan is ahol pl. a szoftveres funkcionalitás a meghatározó. Az egyes storage gyártók általában egyedi tárolóplatformokkal válaszoltak ezekre az eltérő igényekre.

Ezzel az a megközelítéssel óhatatlanul együtt járnak a különböző menedzsment megoldások, különböző API-k az automatizáláshoz, különböző kompetenciák megszerzése, stb.

Ezen túlmenően persze az ügyfelek többsége több, különböző gyártótól használ tárolórendszereket, ami csak még bonyolultabbá teszi az eszközök használatát és üzemeltetését.

Az IBM egy teljesen más megközelítést alkalmaz az IBM FlashSystem család radikális egyszerűsítésével: egyetlen platform, amelynek célja a tárolási infrastruktúra egyszerűsítése, és a költségek csökkentése.

A tárolók piacán rendkívüli és egységes megközelítése:

  • a 99,9999% rendelkezésreállás
  • 2 és 3 siteos replikáció,
  • telephelyek közötti magas rendelkezésreállási konfiguráció és a garantált 100% os rendelkezésre állás lehetősége.
  • Atrest adatok titkosítása, valamint
  • szalag és felhőalapú másolatok készítése,
  • a rosszindulatú programok észlelése
  • alkalmazáskonzisztens snapshot készítési lehetőségekkel kínál egyszerű és üzembiztos infrastruktúrát.

Az IBM Spectrum Virtualize tárolótípustól függetlenül egységes nagyvállalati szintű adatszolgáltatást nyújt a belépő tárolóktól egészen a csúcskategóriás eszközökig.

Konzisztens API interfész segítségével egységesen automatizálhatja a tárolókkal kapcsolatos karbantartási feladatait

„Az IBM Storage portfólió egyszerűsítése azt jelenti, hogy a [FlashSystem] termékcsalád minden tagja egy közös szoftverplatformra épül, amely ugyanazokat az API-kat és ugyanazt a menedzsment lehetőségeket biztosítja on-site is és a felhőben is” – Eric Burgener(IDC infrastruktúra-rendszerek kutatási alelnöke.)


Előnyök

INTEGRÁLHATÓSÁG
Tökéletesen integrálható bármely felhasználási területtel és virtualizáció tekintetében is támogatja a meglévő tárolórendszereket
EGYSZERŰSÍTÉS
Egyetlen platform, amelynek célja a tárolási infrastruktúra egyszerűsítése, és a költségek csökkentése
EGYSÉGES MEGKÖZELÍTÉS
Telephelyek közötti magas rendelkezésreállási konfiguráció és a garantált 100% os rendelkezésre állás lehetősége.